--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:707324 kpl

Jatkoa vaalirahoituskirjoitukseeni 28.5.2007

 

Ylen uutisten mukaan vielä maanantaina 26.5.08 suurin osa kansanedustajien noin 8 miljoonan euron suuruisesta vaalirahoituksesta oli piilossa joidenkin yhdistysten ym. takana. Haluttomuus lain vaatimiin selvityksiin osoittaa, että edustajat pelkäävät paljastaa vaalirahoitustaan välttyäkseen korruptioepäilyiltä.

Vanhanen esittikin ”totuuskomission” perustamista.  – Laki vaatii, että jokaisen kansanedustajan  saamat yli 1700 euron suuruiset vaalirahoituslahjat pitää selvittää. Verovelvollisina äänestäjiä kiinnostaa myös monellako ” keramiikka- ja taidekauppiaalla” on Y-tunnus, sillä useimpien edustajien ilmoittamat myyntimäärät edellyttävät alv-verovelvollisuutta kaupankäynnissä. Tuskin veroja on näiden toimien osalta maksettu.

Näyttävän puuhastelun uuden lain kimpussa toivotaan hautaavan rahoitusepäselvyydet. Lainsäätäjät tekevät ilmeisen tahallaan epäselväksi kirjoitetusta laista syntipukin.

Korruptioepäilyt ovat perusteltuja, sillä Kakkosen tavoittelema vuorineuvostitteli sekä Sukarin  ministeri Vapaavuorelle esittämä kehaisu muistakin ministerituttavuuksista rakennuslupa-aikataulun yhteydessä tukevat  epäilyjä. Nyt on helppo ymmärtää, miksi Keskustan puoluesihteeri Korhonen leuhki useita kuukausia ennen vaaleja ennätyssuuresta mainosbudjetista. Paljastuneet sidonnaisuudet ovat vain jäävuoren huippu, mutta nekin vievät uskottavuuden nykyeduskunnan toiminnalta! Vaalirahoituslaissa ei liene suurtakaan vikaa, jos sitä olisi haluttu noudattaa. Jos uusi laki riittää korjaamaan paljastuneet virheet, se todistaa ”oikeusvaltion” eliitin olevan lain yläpuolella.

Ylen joulukeräyksiin yritykset pyrkivät antamaan niin suuria summia, että tv-ruudun lahjoittajalistaan tulisi nimi näkyviin. – Poliitikot sanovat, että lahjoittajat lopettavat rahan antamisen, jos heidän nimensä paljastuvat. Kansanedustajat todistavat itse, että on kunniatonta lahjoittaa vaalirahoitukseen, mutta joulukeräykseen osallistuminen on kunniallista.  Näin vaalirahoitus edellyttäisi sidonnaisuutta ja todelliset rahamäärät muodostavat tosiasiallisen esteen selvityshaluttomuudelle ja korruptioepäilyille! Eipä ole ihme, että Euroopan neuvoston korruptionvastainen toimielin Greco antoi viime vuonna Suomelle huomautuksen mm. vaalirahoituksesta.

Alpo Ylitalo

Kokkola 2008-06-02