--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697487 kpl

Autokatsastus ulkomaalaisten rahastusautomaatti?

Esko Ahon hallituksen tavoitteena oli avata hintakilpailua ajoneuvokatsastukseen. Uusi laki tuli voimaan vuoden 1994 alussa, jolloin katsastusasemia oli 77 ja henkilöauton katsastus maksoi 15 - 25 euroa. Nyt niitä on noin 320 ja hinta jopa viisinkertainen.

Valtio myi katsastustoimen vajaan 60 miljoonan pilahinnalla. Poliittisen tavan mukaan Kimmo Sasi rauhoitti tv:ssä kauppaa arvostelleita ja kehui hintaa hyväksi. Liikenneturvallisuutta ylläpitävä pakollinen ajoneuvokatsastus muuttui suojatuksi, kansaa rahastavaksi automaatiksi.

Nykyisellään katsastus onkin jättibisnes kahdelle ulkomaalaiselle yritykselle, sillä A-katsastuksen katsastushinta on jopa viisinkertainen aikaisempaan nähden kirjoittaa Klaus Bremer Autotekniikka ja kuljetus-lehdessä. Laman kaataessa suomalaisia pk-yrityksiä katsastusyrittäjien voitto on ollut 27 % liikevaihdosta. A-katsastuksen viidellä johtajalla on noin 2,7 miljoonaa euron vuositulot yrityksestään, joka tekee vuosittain melkein 100 miljoonaa euroa voittoa. Eivätkä suomalaispolot tiedä, että kun he vievät autonsa A-katsastukseen tai K-1-katsastajille, että heidän rahansa menevät hirmuvoittoina ulkomaille. – Tällaista jälkeä syntyi kun Ahon hallitus aikoi lisätä kilpailua. Englantilaisten ja espanjalaisten sijoittajien hallussa on 80 % Suomen katsastustoimesta.

A-katsastuksen konsernijohtaja Juha Tukiainen on huolissaan liikenneturvallisuuden heikkenemi-sestä, jos korjaamot saavat luvan ajoneuvokatsastukseen. Hän sanoo kuluttajansuojan heikkenevän ja työn laadun kärsiessä luottamus katsastukseen hupenee. – Tukiainen unohtaa, että heidän katsastuksissaan korjausmääräyksen saaneet autot kunnostetaan lähes aina korjaamoissa.

Puoluekannatuksen gallupluvuista päätellen kansa näyttänee kevään vaaleissa, että sen arviointikykyä on aliarvioitu ja tunteita loukattu. Ihmiset ymmärtävät, että hallinto on hävittänyt valtion omaisuutta pilahintaan. Pakollisesta ajoneuvokatsastuksesta tuli ulkomaalaisille ”ryöstörahastustilaisuus”. Muutos kaventaisi heidän lakisääteistä miljoonabisnestään. Konserni-johtaja Tukiainen voi olla levollinen, ettei liikenneturvallisuus vaarannu, vaikka korjaamot saisivat katsastusoikeuden.

Alpo Ylitalo

kaupunginvaltuutettu, Ps.

Kokkola 2010-09-30