--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697529 kpl

Demareiden säästökeinot ja henkilöstöjärjestöjen "hokkuspokkus"?

 

Kokkolan demaripoliitikkoryhmä esitti 4.7. Keskipohjanmaassa rakenneuudistuksen kautta saatavan säästöjä. YT-neuvottelut eivät voi johtaa irtisanomisiin ja lomautuksetkin on rajallinen säästökeino. Henkilöstöjärjestöt toteavat 7.7. ,etteivät työt häviä. - Ratkaisumallit puuttuvat. Ymmärrän jokaisen lomautus- tai irtisanomisuhan alla olevan pelon. Ainoa ratkaisu on tuloja menoihin tai kuluja pois.

 

Demarit eivät syyllistä taloustilasta henkilöstöä, sillä osaava henkilöstö on tehnyt työnsä taloudellisesti ja tehokkaasti, he kirjoittavat. - Valtuustoinfossa esitettiin järjettömän suurina jatkuvien poissaolojen maksavan kaupungille vuosittain noin 6,5 miljoonaa euroa. Velkaantuminen vaatii toimintojen tehostamista. Demarit kysyvät onko henkilöstön asiantuntemusta käytetty riittävästi hyväksi.

 

Loputtomat kysymykset eivät tuo säästöjä. Olette olleet "isäntäpuolueena" kepun rinnalla vuosikymmeniä. Miksi asiat on johdettu näin huonoon jamaan? Vapauttaessanne henkilöstön työn tulosvastuusta otatte poliitikkoina sen itsellenne. - Onko vallankäyttäjän vastuuta kysyttävä? Kun herra antaa viran, antaako se myös järjen?

 

Vuosia sitten kysyin kaupunginhallitukselta johtuuko suuri poissaolojen määrä runsaista ylitöistä vai päinvastoin. - Vastaus ei tyydyttänyt, mutta poissaolot vähenivät hiukan. Kysymykseni projektirahoituksen työllistämisvaikutuksesta on vailla vastausta.

 

Saadaksenne valtionosuuksia olette vuosikymmeniä perustaneet kilvan uusia virkoja. Tilastokeskuksen mukaan 14-65-vuotiaista sadasta työhön osallistuvasta oli 28.2.1973 virkahenkilöitä 32, kun heitä on tänä vuonna 58 eli yli yksi jokaista työntekijää kohden. Työllisiä on vain 68,6 %. Miten uudistatte rakenteita?

 

Etsitäänkö ratkaisua vai ääniä? Viittaatte yhteisöveron supistumiseen ja näin vihjaten syyllistätte yrittäjiä, työnantajia. Vastakkainasettelu kärjistää ongelmia. Jos hallintoa ei kevennetä radikaalisti, kahden vuoden kuluessa massatyöttömyys on tosiasia ja saneeraustarve vain kasvaa.

 

Rikkidirektiivin vaikutukset Kokkolan sataman ja Pohjois-Suomen teollisuuden kilpailukykyyn sekä transiittoliikenteen tonnimääriin ovat selvittämättä. - Rauta- ja maantiekuljetustuotot eivätkä ahtausfirmojen kustannusmuutokset ole kilpailukykylaskelmissa. Ellei kilpailukykyä palauteta, korkojen nousu sekä velanotto- ja maksukyky laskevat. Vientitulojen osuus oli 40 % BKT:sta.

 

Matalat korot eivät käynnistä investointeja, ellei hyödykkeille ole markkinoita. Elämme tuottamattomien investointien ja ylituotannon kustannus- ja rahoituskriisissä enemmän kuin suhdanneongelmissa. Vuosikymmeniä jatkunut ansiotasoa korkeamman elintason ylläpito velaksi - päättyy. Jatkokausia tavoittelevat poliitikot paasaavat edelleen oikeus- ja hyvinvointivaltiosta luoden elämäntapauskoa. Kevyt elämäntapa ja raskas byrokratia ovat tehneet meistä kustannuspiittaamattomia - välinpitämättömiä. Olemme syöneet elvytysvarat jo ennakkoon. Rauta- ja maanteiden sekä satamien parantaminen ovat velkaelvytyskohteita, joilla palvellaan kilpailukyvyn ja tehokkuuden vaatimuksia.

 

Verottaja on "tappanut" aiheetta kymmeniätuhansia yrityksiä liiketoimintaa ymmärtämättömän oikeus- ja poliisilaitoksen avustamana. Usko hallintoon ja tuotantotalouden kilpailukyvyn palautumiseen on välttämätöntä. Vain yhteiset, radikaalit ratkaisut pelastavat. Kokkolan poliittisen eliitin, kuten monen muunkin, on myönnettävä, ettei se ole kyennyt ohjaamaan hallintokoneistoa ja kaupungin taloutta oikein. Virkamiesjohdon syyllistämisen sijasta yhteistyön kehittäminen ja virkavastuun käyttöönotto ovat ratkaisun avain. Politikointi valtuustossa on turhaa, sillä ongelmat eivät siedä politikointia. - Olisihan vielä paukku, jos kaupungin korkeassa virassa oleva antaisi itselleen potkut.                                                       

Alpo Ylitalo, Kokkola 2013-07-07 - kihlapäivänä