--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:697571 kpl

Politiikkaa ja taloutta

 

Puolueiden vastuullisuus tai vastuuttomuus korostuu eduskuntavaalien ehdokasasettelussa, koska puolueiden paikkamäärä on itseisarvo. Ehdokkaan ominaisuuksista piittaamatta hänen mainontaan-sa voidaan käyttää huomattavia summia rahaa. Valituksi tuleminen on tärkeämpää kuin kyky hoitaa tehtävää. Kun kansanedustajien mielipiteitä ohjataan ryhmäkurilla ja paikkamäärään perustuvan vallan avulla, päätös voi  kääntyä äänestäjän ideologisten toiveiden vastaiseksi. - Olisiko eduskunta valittava ilman puolueita, jotta olisi pieni mahdollisuus löytää parhaat luotettavat päätöksentekijät?

 

Kansanedustajat eivät joko ymmärrä tai välitä, kuinka tärkeitä paikkoja ovat eduskunnan oikeusasimiehen ja oikeuskanslerin virat. Viime vuonna syntyi uusi kanteluennätys. Eduskunta käsittelee laillisuusvalvojien vuosikertomukset perjantaisin iltapäivällä, jolloin edustajilla on kiire kotiin. Ne hyväksytään lähes keskusteluitta. Turhat väärät viranhaltijapäätökset jäisivät tekemättä tai ainakin vähentyisivät, jos laillisuusvalvonta toimisi. Esimerkiksi luvitusten vuosia kestävissä käsittelyissä kustannusten ja ajan säästöt olisivat valtavat.

 

Yle julkaisi 8.9. tulokset tutkimuksesta, jossa jätettiin kysely 981 tuomioistuimelle. Vastauksen antoi 35 %. Silti tulos antaa selkeän käsityksen syyttäjälaitoksen ja asianajajien puutteellisesta ammattitaidosta. Tuomarit myöntävät tekevänsä vääriäkin päätöksiä käsittelyyn osallistuvan heikon jäsenistön vuoksi. Rikosjutuissa syyttäjien ammattitaitoa koskevaan kysymykseen vastasi 197 tuomaria. Vastanneista 72 % piti syyttäjien ammattitaitoa riittämättömänä.

 

Kuinka monta aiheetonta veropetosoikeudenkäyntiä on käyty, joissa yrittäjiä on tuomittu vain siksi, että tuomaripöydän molemmilla puolilla istuvat asiaa ymmärtämättömät päättäjät? Kuinka monta yritystä on tuhottu mielivaltaan, muttei lakiin perustuviin seikastoihin nojaten? Tämä johtaa hyvin usein, ettei yrittäjäperheestä löydy jatkajaa.

 

Suomen enrgiataseen vaje on n. 8,5 miljardia euroa. Kepu on ollut nykyhallituksen jäsenten kanssa viemässä energiatuotantoa pois kotimaisista raaka-aineista. Pekkarisen suvun jäsenen johtamaan tuulienergiabisnekseen tuli kansaninvälistä kummastusta herättänyt takuutariffi 105,30 €/MWh. Tuulienergian tuottajan liikevaihdosta n. 65% on valtion maksamaa tukea. Samalla tehtiin pienten haketta käyttävien CHP-energialaitosten toiminta kannattamattomaksi. Siksi kotimaisen energiahakkeen käyttö puolittui. 

 

Elintarviketase on n. 3 miljardia miinuksella siksi, että 93 % ruokakalastakin tuodaan. Vaikka hylkeenpyyntiä hieman helpotettiin, näillä muutoksilla niiden määrä ei tule laskemaan eikä tavoitetta saavuteta. Kaikki tietävät ratkaisun ongelmaan, mutta rohkeus sen korjaamiseen olisi antivihreyttä eikä se riitä palkkiopyynnin sallimiseen. Arvokala syötetään hylkeille ja ostetaan norjalaista lohta. Katsotaan tv-kokkiohjelmaa, kuinka hyvä kala särki on. - Näistäkin asioista päättävät kansanedustajamme.

 

Tähtäämme energiaomavaraisuuteen vuoteen 2025 mennessä. - Valtion omaisuuden hävittäminen ja telakkateollisuuden tuhoaminen vaativatkin oman juttunsa.

 

Alpo Ylitalo

Kokkola 2014-10-09