--- ALPOLLA ON ASIAA --- "Moraali"vaalit 2011 ---

ALPOLLA ON ASIAA

Klikkaa Yhteystiedot- ja/tai Linkkejä-kohtaan. Siellä on nettisivuja, joilta löytyy lisää asiaa ja mietittävää!

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:701695 kpl

Ukraina herätti maailman johtajat ja FB-kirjoittelijat


Viime päivinä olemme kuulleet useista tiedotusvälineistä, miten Venäjän armeija kaappasi Kretshin salmella kolme ukrainalaista alusta miehistöineen. Kaappaukseen kantaa ottavat tahot jakautuvat voimakkaasti kahteen selkeään leiriin. FB:ssa esiintyy eniten niitä, jotka pitävät totuutena sitä, mitä venäläiset asiasta kertovat ja propakandistisena vääristelynä Länsimedian tietolähteitä. - Moniko muistaa, kuinka monta toimittajaa Venäjällä on kuollut epäselvissä olosuhteissa? Aiheesta löytyvien tietojen mukaan Putinin vastustajiin kuuluneita toimittajia kuoli kuusi samasta lehdestä.


Tämä antaa pelottavan mielikuvan siitä, kuinka paljon Suomessa on jo Venäjän trolleja. Miten Krimin niemimaalla ja Itä-Ukrainassa ihmisten mielipiteitä on muokattu venäläismyöteisiksi? Ottamatta kantaa kummankaan tahon mielipiteisiin on kuitenkin pakko tässä yhteydessä todeta, että Pietarissa toimii huomattavan suuri trollikoulutus. Suomessa on tuomittu ainostaan yksi, mutta tosi röyhkeästi toiminut "desanttidosentti". Hänen tuomionsa oli vuosi ehdollista vankeutta. Hän yritti mm. ostaa radiokanavan parantaakseen Suomen sananvapaustilannetta.


Venäjän eläkeuudistuksen myötä Putinin suosio romahti pohjalukemiin. Yrittääkö hän ukrainalais-laivojen takavarikoinnilla palauttaa suosiotaan ja asemaansa voimakkaana johtajana? Venäjälläkin ihmisten keskimääräinen elinikä on noussut ja eläkeiän nostaminen vaikuttaa suoraan äänestäjien mielialaan ja tyytymättömien määrään. Vanhuuseläkettä saavien määrä kasvanee, vaikka eläkeikää nostettiin. Toisaalta joillekin eläkeikään pääsy karkasi kahdeksan vuotta eli miljoonat ihmiset eivät pääse koskaan eläkkelle. Riittääkö röyhkeä ukrainalaisten laivojen kaappaus Putinin suosion palauttamiseen jää nähtäväksi.


Ukrainan presidentin suosio lienee 10 %:n seutuvilla ja presidentinvaalit ovat ensi vuonna. Hänkin tarvitsee kovasti lisää tukea päästäkseen jatkokaudelle. Ukrainalaiset ovat perillä presidenttiin kohdistuvien korruptioepäilyjen todenperäisyydestä, johon ex-pääministeri Julia Timoshenkon suosion nousu pohjautuu ja jolle etsitään "estolääkettä".


Timoshenko epäili, että hänet tapetaan veropetoksesta saamaansa vankeustuomiota aikana. Näiden ihmisten henkeen kohdistuvien uhkien, myrkytysten ja muiden epäselvien kuolemantapausten vuoksi on todella vaikea uskoa mitään Venäjän tai entisten neuvostotasvaltojen uutisoimia tietoja.


Alpo Ylitalo

2018-12-04